| Tytuł: | drenaż limfatyczny na cellulit |
| Autor: | IGA 30.5.2011, 11:29 |
| Witam! Mam problem z cellulitem. Kiedyś szukając informacji o metodach usuwania cellulitu, na stronie cellulit.biz.pl dowiedziałam się, że jedną z metod jest drenaż limfatyczny. Jak widzę tutaj, jest to bezpieczna i dość tania metoda. Jednak nadal nie mogę się na nią zdecydować. Jak myślicie, czy to coś pomoże? | |
| Autor: | 1.7.2011, 08:09 |
| NIE POMOŻE!!! Nie mam pojęcia skąd wziął się pogląd, że drenaż limfatyczny usuwa cellulit! Proponuję przejrzeć materiały dotyczące anatomii układu limfatycznego a także gospodarki wodnej człowieka. Jeśli chodzi o masaż i cellulit to polecam odpowiednio wykonany masaż klasyczny, masaż bańką chińską i ewentualnie miodem. POZDRAWIAM | |
| Autor: | daro 4.9.2011, 11:26 |
| --no własnie- skad takie cos sie utarło, ze drenaż usuwa cellulit!!?? -kurcze, kobiety -nie przesadzajcie z tak dalekim tłumaczeniem sobie ze to pomaga -kolejne złudzenia i życzenia...;-)) | |
| Autor: | Roban 13.11.2011, 17:20 |
| Drenaż jak najbardziej usuwa cellulit niestety nie jest to metoda zbyt ekonomiczna efekty widać dopiero po 2 - 3 seriach zabiegów czyli wychodzi ok 30, 40 razy... Na cellulit jeżeli chodzi o masaż najlepiej działa izometria już po 1 serii powinny być widoczne efekty. Jeżeli zdecydujesz się na drenaż musisz wiedzieć że twierdzenie że jest to bardzo bezpieczna metoda jest mitem... I odradzam różnego rodzaju salony gdzie masują po różnych kursach bo naprawdę można sobie zaszkodzić. Zanim się zdecydujesz proponuje poczytać trochę o tym najlepiej jeżeli będzie to Zborowski lub Magiera na wypocinach internautów bym nie polegał:) | |
| Autor: | mm 2.1.2012, 23:48 |
| Drenaż limfatyczny jest doskonałą metodą ujędrnienia skóry,przez co pozbycia się cellulitu. Z tym,że w tym przypadku nie będzie skuteczny powierzchowny drenaż manualny, polecam drenaż pneumatyczny z użyciem wielokomorowych mankietów (optymalnie 12). Pamiętać jednak należy,że istnieje wiele przeciwwskazań do takiego zabiegu,o czym profesjonalny terapeuta ( zabiegu tego nie powinny wykonywać wszelkiej maści kosmetyczki) powinien poinformować przed przystąpieniem do drenażu. | |

Skóra naczynkowa
Skóra naczynkowa charakteryzuje się zgrupowanymi na jej powierzchni plamkami o fioletowym, czerwonym lub niebieskawym zabarwieniu. Znamienia naczyniowe mogą być widoczne u małego dziecka, już po narodzeniu, lecz mogą też rozwijać się w okresie dorastania.
Żylaki powstają, gdy zastawki żylne tracą szczelność, odginając się w dół lub do góry. Ich rozszerzenie wywołuje obrzęk tego odcinka żyły. Żylaki pojawiają się najczęściej na łydkach i wyglądają jak sieć poskręcanych, sinych niteczek, miejscami nieco napuchniętych.
Zmarszczki
Pierwsze zmarszczki pojawiają się już pomiędzy 25, a 30. rokiem życia. Są to zazwyczaj zmarszczki mimiczne. Są one widoczne tylko od linii nosa do ust, na czole. Pojawiają się również pierwsze zmarszczki pod oczami.