| Tytuł: | czym się różni drenaż metodą polska i niemiecką |
| Autor: | samanta 6.9.2011, 15:26 |
| W jednym z salonów zaproponowano mi drenaż limfatyczny metodą polską albo nieniecką. Ja nie rozumiem jaka jest w tym różnica. Jeśli się na tym znacie to podpowiedzcie mi coś. | |
| Autor: | roban 13.11.2011, 17:01 |
| Ze względu na wykonanie przede wszystkim w niemieckiej brak zasady podwójnego opracowania stawów. Niemiecki jest mocniejszy ale mniej dokładny polega na samym przepychaniu polski jest delikatniejszy ale dokładniejszy i działa na zasadzie pompy ssąco tłoczącej. Ja wybrałbym najpierw serie polską (10) ponieważ jest mniej inwazyjny jeśli nie będzie żadnego skutku wtedy spróbować niemiecką. Ogólnie obydwie metody są równie dobre teraz kwestia dobrania do pacjenta. Ale ja bym się na Twoim miejscu zastanowił nad salonem bo jeśli masażysta nie potrafi dobrać metody do ciała to jaki z niego masażysta?? | |
| Autor: | mm 2.1.2012, 23:22 |
| Roban, a w jakiej metodzie drenażu opracowuje się stawy ??? Mocniejszy, mniej dokładny - o czy Ty piszesz :o Ja bym na Twoim miejscu zastanowiła się nad udzielaniem odpowiedzi na pytania,których nie rozumiesz | |

Skóra naczynkowa
Skóra naczynkowa charakteryzuje się zgrupowanymi na jej powierzchni plamkami o fioletowym, czerwonym lub niebieskawym zabarwieniu. Znamienia naczyniowe mogą być widoczne u małego dziecka, już po narodzeniu, lecz mogą też rozwijać się w okresie dorastania.
Żylaki powstają, gdy zastawki żylne tracą szczelność, odginając się w dół lub do góry. Ich rozszerzenie wywołuje obrzęk tego odcinka żyły. Żylaki pojawiają się najczęściej na łydkach i wyglądają jak sieć poskręcanych, sinych niteczek, miejscami nieco napuchniętych.
Zmarszczki
Pierwsze zmarszczki pojawiają się już pomiędzy 25, a 30. rokiem życia. Są to zazwyczaj zmarszczki mimiczne. Są one widoczne tylko od linii nosa do ust, na czole. Pojawiają się również pierwsze zmarszczki pod oczami.